HTML

Street Art Magyarul

street art magyarul heszkyandras@gmail.com

Címkék

45.r.p.m (1) 45rpm (1) 9/11 (1) afrika (1) andré (1) antony miscallef (2) art (12) art in the streets (1) árverés (2) aukció (2) Banksy (2) banksy (17) ben eine (4) billy (1) blek le rat (3) bolin (1) bombing (1) boxi (1) cans (1) capitalism (2) carpet (1) christies (1) conor harrington (3) culture (1) david walker (1) dolk (1) erik berglin (1) escif (2) evan roth (1) exit through the gift shop (3) faith47 (1) Fame Festival (1) felice varini (1) festival (1) film (1) fotó (2) francia (1) garrett miller (1) girls on bikes (1) graffiti (10) graffiti research lab (1) guildor (1) improv everywhere (2) insa (1) insect (1) installáció (7) intervention (1) invader (1) isaac cordal (1) jeffrey deitch (1) jenny holzer (1) jeppe hein (1) jr (4) kapitalizmus (1) kenny (1) kiállítás (3) könyv (1) lazarides (1) liu (1) liu bolin (1) London (1) london (5) malarky (1) marc (1) mark jenkins (2) mobstr (3) mr. (1) mr brainwash (3) münchen (1) m city (1) neozoon (1) new york (3) obey (1) oslo (5) párizs (1) paul (1) paul moose curtis (1) peking (1) penfold (1) pierre huyghe (1) public art (4) regents canal (1) reverse graffiti (2) roa (2) robbo (1) romanwg (1) sam3 (1) scharf (1) schiller (1) sean martindale (1) shepard fairey (4) slinkachu (2) sophia (1) sotheby (1) sothebys (1) space invade (1) space invader (1) stencil (3) steve (1) steve lazarides (2) stik (1) stop motion video (1) street (9) streetart (1) street art (50) street art (2) sweet (2) t&j (1) tag (1) team robbo (1) ted (1) thierry guetta (1) toof (1) vers (1) vhils (5) westminster (1) woostercollective (1) zevs (2) Címkefelhő

Csinos lányok bicikliken - INSA

2011.09.13. 22:34

 

A Mindennapi betevő már írt INSA-ról, aki legújabb, Lányok a biciklin projektjével igencsak látványos vállalkozásba kezdett. Az INSA piece-ek előtt lefotózott, attraktív lányok valóban eléggé kihívóak, hogy azt higgyük, itt csupán a figyelemfelkeltésről van szó. INSA eddigi munkásságában azonban mindig is benne volt a „Love”, amelyet ebben az esetben talán a lehető legradikálisabban kell értelmezni. Az idén San Franciscoban, és a korábban a londoni Flawless Galleryben rendezett kiállítása is közvetve-közvetlenül a női test erotikával túlfűtött megjelenítésével próbálkozott, amelynek legjobb darabjai valószínűleg nem a direkt női test-ábrázolások, hanem a jellegzetes INSA-graffitik formáihoz hasonló képek. Tetszik, hogy ezekben egyszerre nyíltan és impliciten foglalkozik a szexualitással; olyan, mint William Blake rövid verse, a The Sick Rose. INSA-nak sikerült a virág-metaforának rég nem látott intenzitását előhívnia.

 

INSA még 2011 áprilisában jelentkezett egy mozgó graffitivel, amely az Online Love fantázianevet kapta. A festésről videó is készült, amely természetesen nem annyira érdekes, mint a végeredmény, de legalább bepillantást enged a mozgás érzetét felkeltő átfestésekbe. A kép magáért beszél; a magassarkúk és ezek a fekete-fehér formák továbbviszik azokat a motívumokat, amelyek a mostani, Lányok a biciklin című projektben is megvannak, és amelyet a lány modellek teljesítenek ki. 

 

A lányok a július közepén készült graffitik előtt állnak, ha jól láttam a hátteret. INSA hivatalos oldala így vezeti be az önkéntes lányok részvételével készült installációkat: „Ezeken a fotókon INSA az alkotás részei közti dialógust teremti meg, és a háttérben lévő művet egyértelműen alárendeli a birtokba vett bicikliknek és szexuálisan túlfűtött női jelenlétnek. INSA így azt vizsgálja meg, miképp viszonyulunk a közterek elsajátításához és a szexualitáshoz.”  INSA eddigi munkáinak a fényében, és a korábbi művek világának kontextusában nekem emészthetőbbek ezek a képek, és természetesebbnek is hatnak, de az idézet gondolatai mintha kicsit mondvacsináltak lennének. Mindegy, alább a képek, amelyek szeptemberben kerültek fel INSA oldalára:

INSA hivatalos honlapja: insaland.com

Szólj hozzá!

Címkék: street art graffiti insa girls on bikes

A bejegyzés trackback címe:

https://streetartmagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr393225526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása