HTML

Street Art Magyarul

street art magyarul heszkyandras@gmail.com

Címkék

45.r.p.m (1) 45rpm (1) 9/11 (1) afrika (1) andré (1) antony miscallef (2) art (12) art in the streets (1) árverés (2) aukció (2) banksy (17) Banksy (2) ben eine (4) billy (1) blek le rat (3) bolin (1) bombing (1) boxi (1) cans (1) capitalism (2) carpet (1) christies (1) conor harrington (3) culture (1) david walker (1) dolk (1) erik berglin (1) escif (2) evan roth (1) exit through the gift shop (3) faith47 (1) Fame Festival (1) felice varini (1) festival (1) film (1) fotó (2) francia (1) garrett miller (1) girls on bikes (1) graffiti (10) graffiti research lab (1) guildor (1) improv everywhere (2) insa (1) insect (1) installáció (7) intervention (1) invader (1) isaac cordal (1) jeffrey deitch (1) jenny holzer (1) jeppe hein (1) jr (4) kapitalizmus (1) kenny (1) kiállítás (3) könyv (1) lazarides (1) liu (1) liu bolin (1) london (5) London (1) malarky (1) marc (1) mark jenkins (2) mobstr (3) mr. (1) mr brainwash (3) münchen (1) m city (1) neozoon (1) new york (3) obey (1) oslo (5) párizs (1) paul (1) paul moose curtis (1) peking (1) penfold (1) pierre huyghe (1) public art (4) regents canal (1) reverse graffiti (2) roa (2) robbo (1) romanwg (1) sam3 (1) scharf (1) schiller (1) sean martindale (1) shepard fairey (4) slinkachu (2) sophia (1) sotheby (1) sothebys (1) space invade (1) space invader (1) stencil (3) steve (1) steve lazarides (2) stik (1) stop motion video (1) street (9) streetart (1) street art (50) street art (2) sweet (2) t&j (1) tag (1) team robbo (1) ted (1) thierry guetta (1) toof (1) vers (1) vhils (5) westminster (1) woostercollective (1) zevs (2) Címkefelhő

Szépség palackozva, falra fújva

2011.08.31. 18:41

David Walker-ről nem sokat olvasni, pedig gyönyörű művészet az övé. Nincs még annyira felkapva, mint a leghíresebb utcaművészek, noha Londonban és szerte a világon nem csak egyedülálló, amit csinál, de kiemelkedő is. Kiállítása persze már volt, többek között a tengerentúlon. Utcai tevékenysége számomra meggyőzőbb mint a galériás munkássága; 2011-ben mindazonáltal csak egyszer, április környékén hallottam londoni festéséről. Talán nem igényelnek olyan sok kommentárt a művek – kívül-belül szépek; és bizony nem minden street art büszkélkedhet ezzel. A művész gondolatai kísérik a képeket.

„Izgalmasnak találom, hogy az „alantasnak” tartott eszközökkel és eljárásokkal valamilyen szépet csinálok. Nem használok ecsetet, mert azt szeretném elérni, hogy a képek a graffitiről és a hagyományos festészetről egyaránt felvessenek kérdéseket, mivel mindkettővel kapcsolatban megvannak az előítéleteink. Az emberek általában meglepődnek azon, hogy festékszóróval készült egy kép, és furcsa az is, hogy igazából tetszenek nekik az utcára festett munkák; hirtelen kapcsolatba kerülnek egy olyan művészeti jelenséggel, amire korábban nem volt semmi idejük.”

„Ami a színeket illeti, két véglettel is kísérleteztem. Két évvel ezelőtt, csak feketét, fehéret és rózsaszínt használtam (így olcsóbban jöttem ki, és a tárgyra is jobban tudtam  koncentrálni), aztán a stúdióban találtam egy teljes festékszórós dobozt, és annyi színt próbáltam felhasználni, amennyit csak tudtam. Bevált, és azóta is nagyszerű így dolgozni.”

„Az arcokról egyáltalán nem tudok semmit, nem ismerem a modelleket. Sohasem találkoztam velük, és ők sem tudják, hogy lefestem őket. Fotókat, régi magazinokat, az interneten talált, amatőr fényképeket gyűjtök, olyan dolgokat, amelyekhez semmi közöm. Miután a modellek ismeretlenek, az ember saját maga a döntheti el, miről szól a portré.”

„Az utcának és a galériának vannak előnyei és hátrányai. Az utcán a sok hely megengedi, hogy kiteljesedj, és nagy közönséghez eljut a kép. Ami a galériát illeti, sok időt kell tölteni a technikák kifejlesztésével, és el kell mélyedni, anélkül, hogy bárki is ott lenne melletted. Megpróbálom a két oldalt összehangolni, de 2011-ben igyekszem minél többet az utcán festeni.”

 

Több kép a Tovább-ra kattinva

forrás: streetartlondon.co.uk, David Walker honlapja: artofdavidwalker.com

Szólj hozzá!

Címkék: london street art graffiti david walker

A bejegyzés trackback címe:

https://streetartmagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr953193692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása