HTML

Street Art Magyarul

street art magyarul heszkyandras@gmail.com

Címkék

45.r.p.m (1) 45rpm (1) 9/11 (1) afrika (1) andré (1) antony miscallef (2) art (12) art in the streets (1) árverés (2) aukció (2) banksy (17) Banksy (2) ben eine (4) billy (1) blek le rat (3) bolin (1) bombing (1) boxi (1) cans (1) capitalism (2) carpet (1) christies (1) conor harrington (3) culture (1) david walker (1) dolk (1) erik berglin (1) escif (2) evan roth (1) exit through the gift shop (3) faith47 (1) Fame Festival (1) felice varini (1) festival (1) film (1) fotó (2) francia (1) garrett miller (1) girls on bikes (1) graffiti (10) graffiti research lab (1) guildor (1) improv everywhere (2) insa (1) insect (1) installáció (7) intervention (1) invader (1) isaac cordal (1) jeffrey deitch (1) jenny holzer (1) jeppe hein (1) jr (4) kapitalizmus (1) kenny (1) kiállítás (3) könyv (1) lazarides (1) liu (1) liu bolin (1) london (5) London (1) malarky (1) marc (1) mark jenkins (2) mobstr (3) mr. (1) mr brainwash (3) münchen (1) m city (1) neozoon (1) new york (3) obey (1) oslo (5) párizs (1) paul (1) paul moose curtis (1) peking (1) penfold (1) pierre huyghe (1) public art (4) regents canal (1) reverse graffiti (2) roa (2) robbo (1) romanwg (1) sam3 (1) scharf (1) schiller (1) sean martindale (1) shepard fairey (4) slinkachu (2) sophia (1) sotheby (1) sothebys (1) space invade (1) space invader (1) stencil (3) steve (1) steve lazarides (2) stik (1) stop motion video (1) street (9) streetart (1) street art (50) street art (2) sweet (2) t&j (1) tag (1) team robbo (1) ted (1) thierry guetta (1) toof (1) vers (1) vhils (5) westminster (1) woostercollective (1) zevs (2) Címkefelhő

Stik kiállítása Londonban

2011.08.09. 20:03

 

 Aki május vége-június legeleje felé Londonban jár, ne felejtsen el benézni a Carnaby Street-en található LAVA Gallerybe, ahol Stik-nek, a londoni street art művésznek lesz solo show-ja, azaz csak tőle lesznek látható munkák. A látogatók új festményekkel találkozhatnak, ugyanakkor – minden bizonnyal – hasonló stílusú művekkel, mint amilyenekre az angol főváros keletibb részein bukkanhatunk.  

 

 

A LAVA Gallery 2010 augusztusában már mutatott be Stik műveket (fenti kép), de a tárlatnak ekkor egy részét Joe Peel munkái adták; most kizárólag Stik képei és kreálmányai fogadják az érdeklődőket. Az augusztusi kiállítás képei tanúsítják, hogy Stik a kiállítóteremben is megőrzi esztétikájának jellegzetességét, és nagy valószínűséggel a közelgő „expón” is tipikus Stik-figurákat láthatunk. A galéria bevezetője is megelőlegezi ezt: „Stik nemcsak az utcán, hanem négy fal között is figuráinak pózaival és gesztusaival kísérletezik. Ezek a látszólag egyszerű alakok képesek annál bonyolultabb és összetettebb érzelmek kifejezésére. Gyakran tűnnek melankolikusnak és letörtnek, ugyanakkor valamiféle humort is csempésznek a rideg városi környezetbe.”

Az invisiblemdevisible.co.uk, ahol a hírrel találkoztam, így vezeti fel az eseményt: „A kiállítás képei felnagyított, közeli portrék lesznek. Stik figurái minimálisan kidolgozottak, mégis rendkívül kifejezőek: gyakran napokat vesz igénybe nála, míg a vonalak és pontok a legjobb helyre kerülnek, és kirajzolják ezeket a sérülékeny, gyámoltalan figurákat. A stílus hiába közelít már-már absztrakt egyszerűséghez, az érzelmek intenzitása megmarad. Annak ellenére, hogy közelebbről és elnagyoltan látjuk a figurákat, finomra hangolt sajátosságaik megőrződnek, sőt hangsúlyosabbá válnak, ennél fogva a nézők még szorosabb kapcsolatba tudnak velük kerülni.”

„A szépség a mozgásban van. Ebben van a lényege. A szépség ott bukkan fel, ahol valaki megmozdítja a tagját. Már a járásából is megállapítható valakiről, hogy dühös-e, vagy boldog, vagy jóllakott. Árulkodó, ahogy az ember tartja magát vagy mozgatja a szemét. Nincs szükség ehhez részletekre. Az utca túloldaláról is észreveszed. Az éjjeli fényekben az emberek sziluettjeiről is megállapítható, hogy fenyegetőek, vagy éppen ellenkezőleg. Nos, ez az a tapasztalat, amit újra szeretnék hívni a művészetemben – a felismerésnek ezt a momentumát. Az írás előttit, a beszéd előttit: a kisgyerek nyelvét, az ősemberek nyelvét, a test nyelvét. Ez talán abból az igényből születhet, hogy olyan emberekkel is megértessem magam, akik más nyelvet beszélnek, és hogy beszéd nélkül is tudjak mély érzelmeket közvetíteni.” – mondja magáról Stik.

 

Stik műveiről ősszel láttam először képeket. Nagyon-nagyon szívesen megnézném a kiállítást, sajnálom hogy (ezt is) ki kell hagynom. Remélem lesznek, akik talán éppen Londonban járnak. Számukra itt vannak a pontos infók:

LAVA Gallery 1.11 Kingly Court, Carnaby Street, London, W1B 5PW, United Kingdom
Megnyitó: Május 23. Csütörtök 18:00-21:30
Megtekinthető: 2011. május 26. – június 4.

Nyitva: 11:00 – 19:00. Vasárnap: 12:00-18:00

 

András

források: invisiblemadevisible.co.uk, streetartlondon.co.uk, littlelondonobservationist.wordpress.com, lavacollective.com, flickr.com/photos/stiklondon

Szólj hozzá!

Címkék: street art stik

A bejegyzés trackback címe:

https://streetartmagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr613137897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása